Delta i säkra digitala möten med NUITEQ Stage

Skellefteå, Sweden, 26 Maj 2021 - NUITEQ®, ett mjukvaruföretag som gör det lättare för människor, grupper och företag att samarbeta på ett smartare, mänskligare sätt, tillkännager idag de nya säkerhetsfunktioner för sin digitala mötesplattform NUITEQ Stage.

I takt med att digitala möten har ökat i popularitet på grund av COVID-19 har säkerhetsproblem med online-mötesverktyg synliggjorts. Säkerheten för de plattformar och tjänster som du använder hemma och på jobbet är idag av avgörande betydelse.

Organisationers förväntningar på datasäkerhet och integritet har ökat under de senaste åren och nya förordningar har införts i Sverige. Det har under 2020 skett flera fällande domar i samband med att företag brutit mot säkerhets- & integritetsregler, varav många är prejudikat. Dessutom finns det nu ett gap mellan vad svenska organisationer förväntar sig när det gäller datasäkerhet och integritet och vad internationella tjänster kan leverera. Företag utanför EU kan till exempel pressas av regeringar eller lagar att dela med sig av data.

På NUITEQ har säkerheten för användarnas data och våra produkter högsta prioritet. Därför är vi glada att kunna presentera de nya funktioner som vi har infört i NUITEQ Stage för att kunna genomföra och delta i ännu säkrare och bättre digitala möten. Bland andra säkerhetsrelaterade förändringar så är vi glada att kunna meddela att NUITEQ Stage nu ligger på servrar hos den svenska cloud hosting-leverantören Hydro66 och att användare har nu möjlighet att verifiera och autentisera identiteten hos betrodda mötesdeltagare genom BankID om de väljer den tillvalsfunktionen.

"NUITEQ Stage har länge haft en hög säkerhetsnivå och med de nya säkerhetsfunktionerna har vi höjt ribban ytterligare. Integritet, säkerhet, autentisering, kryptering, förtroende och samarbete är avgörande för våra användare. Vi trivs med att lyssna på våra användare och implementera deras feedback i produkten genom ett nära samarbete med dem. Den här nya versionen är en ackumulering av dessa ansträngningar", säger Johan Larsson, NUITEQ CTO & Security Officer.

Hydro66 - en modern, grön och hållbar server

H66cloud är nästa generations molnlagring där all din NUITEQ Stage-data lagras. Beläget i norra Sverige, i Boden, omfattas H66cloud av svenska lagar och förordningar. Datacentret och molnplattformen är ISO, PCI DSS och EU GDPR-kompatibla, vilket ger säkerhet du verkligen kan lita på.

NUITEQ strävar efter att vara att vara ett hållbart bolag och därför är vi glada över möjligheten att kunna tillhandahålla NUITEQ Stage via H66cloud. De befinner sig i ett område där betydande volymer vatten- och vindkraft finns tillgängliga, till skillnad från andra platser i världen. Dessutom har H66cloud fått miljömässiga priser för sin unika design och fysiska placering som ger låg förbrukning och drivs av 100% ultragrön el.

Bank ID - den marknadsledande tjänsten för säker elektronisk identifiering

BankID

BankID är en person identifiering lösning som gör det möjligt för företag, banker och statliga myndigheter att på ett säkert sätt verifiera och ingå avtal med individer via Internet.

För säkrare digitala möten kan NUITEQ Stage användare nu använda BankID för att verifiera mötesdeltagarnas identitet. När mötesvärden så önskar kommer varje deltagare att uppmanas att autentisera sig säkert med hjälp av BankID. Denna funktion är idealisk för banker, försäkringsbolag, statliga organisationer och andra organisationer som vill kunna säkerställa identiteten på de människor de kommunicerar och samarbetar med.

Säkrare ID-nummer för mötet

En säker arbetsplats innebär att dina uppgifter är skyddade. I NUITEQ Stage identifieras varje mötesrum med ett ID-kod som du kan meddela deltagarna så att de lättare kan få tillgång till mötet. För att ytterligare förbättra säkerheten för dina mötesrum använder vi nu mer komplexa mötesnummer. Utökning i antal och genom att införa bokstäver bland siffrorna.

Om NUITEQ

NUITEQ är ett svenskt mjukvaruföretag som sedan 2007 skapar lösningar som gör det lättare för grupper och företag att samarbeta på ett smartare, mänskligare sätt.

Med lättanvända digitala mötesverktyg som NUITEQ Stage kan du och dina kollegor öka engagemanget, kreativiteten och resultatet i ert samarbete.

Som pionjärer inom smartare mänsklig interaktion omdefinierar NUITEQ samarbeten och co-creation i ert distansarbete.

NUITEQ® och Natural User Interface® är registrerade varumärken, trademarks of Natural User Interface Technologies AB i Sweden, EU, och USA.