Framtiden för den moderna arbetsplatsen

När vi nu börjar att försiktigt förbereda oss för en återgång till det normala, kommer ett annat nytt sätt att arbeta fram i form av Hybrid möten och den Hybrida arbetsplatsen.

Hybridarbete blandar ett arbetssätt på plats och utanför arbetsplatsen, vilket ger anställda flexibilitet när det gäller var de fysiskt deltar i sina arbetsuppgifter.

Forskning från Deloitte tyder på att mer än 100 miljoner människor i Europa gick över till distansarbete under coronakrisen 2020, med nästan 45 miljoner som gjorde det för första gången. Många har inte bråttom att återvända till kontoret, utan anammar istället den hybrida arbetsmodellen.

Arbetsgivare måste nu seriöst överväga hur de kan möta sina anställdas behov och samtidigt fortsätta driva ett framgångsrikt företag. Hybridamötesrum är en populär lösning.

Men du kanske undrar...

Vad är ett hybridmöte?

Ett hybridmöte är ett möte där en del av deltagarna ansluter från kontoret och en annan del går med på distans, vilket möjliggörs av digitala samarbetsplattformar där en whiteboard, chatt, ljud- och videokonferensteknik utgör grunden för att stödja samarbete.

Enligt ett antagande från Gartner kommer personliga möten att minska från 60 % vad gäller företagsmöten till 25 %, fram till 2024. Detta är pådrivet av distansarbete och arbetsstyrkas förändrade demografi.

Tim Oldman, vd för produktivitetstanksmedjan Leesman, tror att "anställda kommer att förvänta sig att deras arbetsgivare gör meningsfulla förändringar i kontorsmiljön som återspeglar deras nyinlärda arbetsstil. Att inte agera från arbetsgivarna nu skulle vara enormt skadligt."

Så, vilka förändringar kan ditt företag göra för att tillgodose hybrida arbetsmetoder och säkerställa att alla teammedlemmar har tillgång till högkvalitativ hybrid mötesteknik?

Hör av dig till oss på NUITEQ Stage så kan vi berätta mer.