Teams ratas av myndigheterna

Teams ratas av myndigheterna, SVT går ut med att Teams inte håller standarden när det kommer till säkerhet gällande dina videosamtal.

“Och redan där så ser ju vi att det inte är lagligt att göra det så som Teams ser ut idag, säger Daniel Melin, strateg på Skatteverket.”

“DÄR SÅ SER JU VI ATT DET INTE ÄR LAGLIGT”

Att inte kunna använda molnlösningar för att kommunicera digitalt kan skapa enorma kostnader säger även Catarina Coquand till SVT https://www.svt.se/nyheter/tunga-myndigheter-dissar-teams

Computer Sweden https://computersweden.idg.se/2.2683/1.750415/tunga-myndigheter-nobbar-teams varnade för detta redan i Maj, då Amerikanska övervakningslagar gör så att känsliga uppgifter kan läcka och sparas utomlands.

”KÄNSLIGA UPPGIFTER KAN LÄCKA”

NUITEQ Stage är ett alternativ till Teams, som erbjuder den säkerhet som saknas hos Teams. Med Svenska servrar, alternativ som Mobilt Bank ID verifiering och all inkommande och utgående data från NUITEQ Stage krypteras och överförs över TLS med 2048-bitars asymmetrisk kryptering och 256-bitars symmetrisk kryptering så kan man vara säker på att din data är säker i molnet.