World map mall för digitala möten

Vad är Världskartan?

Detta är en incheckningsövning samt en praktisk övning för att få deltagarna att lära känna varandra bättre. Ställ en fråga till deltagarna så att de kan berätta någonting om sig själva. Incheckningsfrågor

  • Vart i världen befinner du dig, och presentera dig sen med namn, roll och företag
  • Vilken plats har haft mest intryck på dig, och presentera dig sedan för gruppen

Exempel på “lära-känna-varandra-frågor” kan vara

  • Ett ställe eller händelse i världen som haft stor inverkan på ditt liv.
  • Favoritland/stad i ditt land/världen.
  • Drömsemester eller resmål du vill besöka
  • Plats(er) i världen du vill leva efter pensionering.

Varje person berättar detaljer om sitt liv och resultaten markeras på en karta. Övningen kan utökas för att utforska många områden.

När kan man använda Världskartan? 

Världskartan kan användas i både kända och nya gruppkonstellationer. Den kan användas som en snabb inchecknings övning eller för att lära känna gruppen mer på djupet.

Finns det några mönster i svarsresultaten? Finns det områden med många märken? Finns det tomma områden? Vad tyder det här bland deltagarna?

För att skapa bättre möten så kan vi med denna visualisering som hjälpmedel ge en bra grund för ökad energi. Den hjälper dig både i det fysiska och digitala rummet då vi kan ta med höger hjärnhalva in i mötet. Den står bland annat för intuition, känslor, kreativitet och att tänka helhet. Världskartan kan ge en bra start på mötet eller bara för dig som vill öka energin.